O metodă eficientă pentru a slăbi: antrenamentele de tip circuit.

antrenamente fitness marina marginean antrenor personal galati

Cum ar fi să arzi mai multe calorii, să slăbești într-un timp mult mai scurt, să dezvolți musculatura și într-un mod interactiv? Toate aceste lucruri sunt posibile cu ajutorul antrenamentelor de tip circuit.

Ce este un antrenament de tip circuit?

Antrenamentele de tip circuit presupun efectuarea a 6-12 exerciții într-o singură sesiune de fitness. Exercițiile se execută fără pauză între ele iar circuitele sunt repetate apoi de câte ori este nevoie. Exercițiile trebuie alese în așa fel încât să fie lucrat întregul corp. Aceste circuite se pot lucra fie cu echipamente specifice, fie fără. Se va menține un ritm mai alert cu atenție la execuția exercițiilor. Un antrenament de acest tip poate dura chiar si sub 30 de minute.

Care sunt beneficiile?

1. Vei lucra întregul corp

Dacă nu ai un split de antrenament bine pus la punct și nu ai idee ce aparate să folosești sau ce anume să faci cu aceste greutăți și cum să lucrezi toți mușchii eficient, circuitele sunt cele mai bune pentru tine. Vei lucra fiecare grupă de mușchi într-un singur antrenament.

2. Ajută la accelerarea metabolismului

Datorită combinației de exerciții intense cardio și cu greutăți, antrenamentul în circuit va crește viteza de ardere a caloriilor. Un antrenament în circuit ce se concentrează pe exerciții de forță va arde până la 30% mai multe calorii decât o rutină clasică cu greutăți. De asemenea, procesul de ardere rapidă a caloriilor poate continua cu până la 48 de ore după ce ți-ai încheiat antrenamentul, vei pierde mai repede în greutate.

În acest articol vei afla 8 sfaturi despre cum să pierzi mai repede în greutate.

3. Petreci mai puțin timp la antrenamente

Un antrenament de tip circuit nu ar trebui să dureze mai mult de 30 de min. Exercițiile vor fi unul după altul fără pauză iar pauzele dintre circuite undeva la 2-3 minute, în funcție de cât de complex este circuitul și în funcție de nivelul tău de fitness.

Dacă tu credeai că nu ai timp de antrenamente, iată câteva sfaturi pentru a-ți organiza eficient timpul.

4. Eviți plictiseala și lipsa de motivație

Diversitatea exercițiilor și trecerea rapidă de la un exercițiu la altul face ca acesta să fie mult mai interactiv. Mintea și corpul tău se vor concentra pe antrenament și astfel nu vei avea timp de plictiseală.

5. Îmbunătățești sistemul cardio-vascular

Aceste antrenamente sunt foarte bune pentru a dezvolta condiția ta fizică, fiind foarte bune din punct de vedere cardio-vascular. Cu ajutorul acestora vei învăța să respiri corect și să îți dozezi efortul corespunzaător.

Sunt bune pentru mine antrenamentele de tip circuit?

Acest tip de antrenament conține o varietate de exerciții. Este important ca deja să stăpânești foarte bine execuția mai multor exerciții, să ai un nivel de fitness mediu. 

În același timp ai nevoie de o condiție fizică bună pentru a duce la capăt antrenamentul fără pauză. Chiar dacă nu stai bine la capitolul condiție fizică, acest tip de antrenament te poate ajuta să o îmbunătățești.

Aceste antrenamente sunt excelente pentru cei ce nu vor sau nu pot să petreacă mult timp în sala de fitness.

Deoarece nu ai nevoie neapărat de echipamente și îl poți face și fără ele, este un antrenament excelent pentru cei ce nu pot ajunge la sală.

Acest tip de antrenament poate fi mult mai ușor de parcurs cu ajutorul unui antrenor personal. El va ști ce exerciții vor lucra eficient pentru tine, de câte circuite ai nevoie și va avea grijă să te învețe corect exercițiile pentru a profita la maxim de toate beneficiile circuitelor.

Care este diferența dintre HIIT și circuite?

Da, ambele presupun efectuarea mai rapidă a diferitelor exerciții. Totuși există o diferență majoră între cele două.

Spre deosebire de HIIT, care pune accentul pe intensitatea ridicată a exercițiilor și pe pauzele dintre ele, antrenamentul în circuit își propune să lucreze diferite grupe musculare în aceeași sesiune, iar intensitatea poate varia. Prin urmare, poți face HIIT chiar și cu un singur tip de exercițiu, precum lucrul la aparatul de vâslit sau alergatul pe banda de alergat. În schimb, antrenamentul în circuit va include exerciții pentru toate zonele corpului, iar pauzele nu sunt întotdeauna necesare.

O rutină de fitness poate include atât HIIT cât și antrenamentul în circuit.

Cum îți poți face un antrenament de tip circuit?

  1. Stabilește cât timp vrei să petreci la antrenament.
  2. Alege 1-2 exerciții eficiente pentru partea superioară a corpului.
  3. Alege 1-2 exerciții eficiente pentru partea inferioară a corpului.
  4. Alege un exercițiu compus.
  5. Finalizează printr-un exercițiu de tip cardio.

Exemple de antrenamente de tip circuit

Încearcă și tu acest tip de antrenament și spune-mi cum ți se pare.

Dacă ți-a plăcut acest articol, împărășește-l cu prietenii și familia.

 

Investește în sănătatea ta. Investește în tine.

vrei să începi? vezi aici pachetele noastre
Reduceri!
Prețul inițial a fost: lei79.00.Prețul curent este: lei49.00.
Reduceri!
Prețul inițial a fost: lei199.00.Prețul curent este: lei149.00.

Pachete standard

Stronger – HOME Edition

lei199.00

Pachete standard

Fat Burn I

lei199.00
lei349.00

Pachete Personalizate

Plan alimentar personalizat

lei199.00

Pachete Personalizate

Plan de antrenament personalizat

lei249.00

Lasă un răspuns

×