Dorești fesieri mai mari? Iată top 5 exerciții pentru creștere rapidă a fesierilor

ANTRENOR PERSONAL MARINA MARGINEAN GALATI DANCEFIT FITNESS

Cum să vă antrenați mușchii fesieri?

Da da, majoritatea femeilor ( și chiar și bărbații) își doresc fesieri mari, fermi și rotunzi. Pe lângă aspectul fizic, fesierii au un rol foarte important pentru noi și sănătatea noastră. Antrenarea fesierilor exercită sistemul muscular, scheletic și cardiovascular.

De ce sunt importanți mușchii fesieri ?

▪️ reprezintă cel mai mare și puternic grup muscular

▪️ participă la aproape toate mișcările pe care le faci zilnic

▪️ au rol în prevenirea accidentariilor genunchiului, șoldului și a zonei lombare

▪️ îmbunătățesc capacitatea de a sări, răsuci și ridica

Fesierul reprezintă o grupă mare de mușchi ce trebuie antrenați în totalitate deoarece au numeroase funcții benefice.

Cum sunt împărțiți mușchii fesieri și ce rol au?

  • Gluteus Maximus

Acesta este cel mai mare mușchi fesier și alcătuiește cea mai mare parte din fesier. Funcțiile sale primare sunt extensia șoldului și rotația externă a șoldului. Acest mușchi ajuta de asemenea la generarea sprinturilor și la sărituri.

  • Gluteus Medius

Acest mușchi este orientat în partea laterală a fesierilor și este în mare parte acoperit de Gluteus Maximus. Ajută în stabilizarea pelvisului, rotația șoldului și mutarea șoldului spre exterior. Mușchiul gluteus medius ajută și la rezistența genunchiului în timpul unei genuflexiuni.

  • Gluteus Minimus

Acest mușchi este cel mai mic dintre mușchii fesieri și cel mai ascuns dintre cei trei, fiind localizat sub mușchiul Gluteus Medius. Acest mușchi ajută la stabilitatea articulației șoldului și la stabilizarea șoldului în timp ce mergem.

Totuși antreamentele pentru fesieri nu sunt chiar floare la ureche. Sunt multe greșeli ce se fac de obicei și trebuie evitate.

Greșeli de evitat în antrenamentul pentru fesieri

Acum că mai avem câteva informații utile despre antrenamentul mușchilor fesieri, iată unul din antrenamentele mele pentru fesieri. Hai să ne apucăm de treabă 💪

Încearcă acest antrenament și spune-mi cum ți s-a părut. Dacă ai nevoie de ajutor în antrenamentele tale, sunt aici să te ajut .

Dacă acest articol a fost folositor pentru tine, distribuie-l către prietenii tăi 💕

Investește în sănătatea ta. Investește în tine.

Leave a Reply

× WhatsApp