Nu ai timp pentru antrenamente? Iată câteva sfaturi pentru a te organiza eficient.

antrenor personal marina marginean dancefit

Cât timp ai defapt ?

În realitate ai mai mult timp decât crezi. Hai să ne gândim logic: o zi are 24 de ore, 7-8 ore dormi, 10 ore lucrezi (calculând și pauza de masă și timpul petrecut pe drum), insumând aceste ore rezultă 18 ore. Din această zi îți mai rămân aproximativ 6 ore. Da, în aceste ore ai și treburi casnice, cumpărături, întâlniri cu prietenii, familia, etc. Dar totuși, nu ai timp o oră de 3 ori pe săptămână să faci mișcare?

Ba da, chiar ai timp. Ai mai mult timp decât crezi tu. Totuși, îl organizezi cum trebuie? Beneficiezi la maxim de timpul tău liber?

Cum îmi organizez eficient timpul?

În primul rând, invață să îți prioritizezi activitățile. Încearcă să îți dai seama ce activități sunt cu adevărat importante pentru tine. Împarte aceste activități pe mai multe zile pentru a nu te aglomera cu ele într-o singura zi. În așa fel poți evita și mult stres și timp pierdut pe drumuri. În cazul în care ai totuși o zi mai libera, rezerva acea zi pentru a rezolva tot ce e necesar.
 
Gândește-te foarte bine daca activitățile pe care le faci sunt absolut necesare sau sunt de duzina. Sunt unele activități nu tocmai importante ce mai merg amânate sau chiar poți renunță la ele.
 
Depinde ce obiectiv ai pentru tine, daca dorești să fii mai productiv, daca dorești să petreci mai mult timp cu familia, să te plimbi mai mult, să ai mai mult timp pentru tine. Stabilește ce iți dorești cu adevărat și acționează conform.
 
Programează din timp activitățile recurente pe care chiar iți dorești să le faci: o programare la coafor, o vizita la medic, o programare la masaj, antrenamentele în sala de fitness. Având programate aceste activități, iți vei creiona programul după ce deja este stabilit.
 

Cum îmi fac un program?

Pentru mine funcționează această metodă: în ziua de duminică sau în weekend când am o zi mai liberă, îmi rezerv jumătate de oră pentru a-mi face un program pentru săptămâna ce urmează. Încerc să îmi scriu întâi și întâi activitățile ce mă interesează în mod deosebit iar apoi în timpul liber ce mai rămâne, planific alte activități recreative, petrec timpul cu prieteni, familie, etc.
 
Cu cât ești mai organizat și iei totul pas cu pas, vei avea mult mai mult timp pentru tine. Nu lasă ca timpul să fie o scuză pentru tine. Folosește timpul în favoarea ta, găsește metode de gestionare a lui, sunt suficiente.
 
Și nu uita, programează cel puțin o activitate pentru tine și sănătatea ta fizică, psihică în fiecare săptămână. Daca tu ești bine, restul lucrurilor vor decurge conform planului.
 
Alege să investești în sănătatea ta. Te aștept la antrenamente! Vom face că timpul tău să conteze și să fie folosit la maxim!
 
Daca acest articol ți-a fost de folos, împărtășește-l cu prietenii și familia ta.
 
 
PROGRAMEAZĂ-TE !

Lasă un răspuns

×