Ești prima dată într-o sală de fitness ? 10 sfaturi utile pentru un antrenament perfect

antrenor personal marina marginean
Când pășești pentru prima dată într-o sală de fitness ești timid, nu ai idee ce exerciții să faci, e aglomerat, nu ai idee ce vrei să lucrezi, ai impresia că toți se vor uita la tine sau vor râde de tine, etc. 
 
Toate începuturile sunt dificile însă felicitări că îți depășești zona de confort, felicitări că investești în sănătatea ta.

10 sfaturi utile pentru un antrenament perfect

Pentru a avea un antrenament perfect sunt anumite principii de urmat, foarte simple. Îți voi prezenta mai jos câteva dintre acestea:

1. Stabilește-ți obiectivul pe care îl ai

Fie ca vrei să slăbești, să adaugi masă musculară, să îmbunătățești condiția fizică sau alte aspecte legate de corpul tău trebuie să știi de la început ceea ce îți dorești cu adevărat să obții. Ia totul pe rând și adaptează antrenamentul conform nivelului tău de fitness și obiectivelor pe care le ai.

 

2. Documentează-te atent și din surse sigure

Ca și începător nu prea ai idee ce e de făcut. Ai mai văzut pe internet câte ceva, prietenii ți-au mai arătat câteva exerciții însă nu ai un plan de antrenament.
Planul de antrenament adaptat pentru tine și obiectivele tale este cel potrivit pentru tine. Lucrează cu un antrenor personal pentru a te ajuta să stabiliți cele mai bune exerciții pentru atingerea obiectivelor.

3. Învață să îți asculți corpul

Ia fiecare exercițiu în parte și fii atent la ce mușchi lucrează, ce simți în timpul fiecărui exercițiu. Experimentează alte unghiuri, antrenamente unilaterale și cât mai multe exerciții pentru a afla care îți oferă cel mai bun stimul. Fii atent de altfel și dacă apare o durere la nivel de articulație.

4. Începe cu antrenamente Full Body

Pentru a pregăti corpul pentru efort și pentru antrenamentele următoare ce vor fi mai intense, lucrează toate grupele musculare într-un antrenament. Această perioadă adaptează corpul la efort și te ajută să cunoști și ce exerciții sunt sau nu bune pentru tine. Este recomandat ca această perioadă să fie între 4 și 6 săptămâni. 

5. Folosește greutăți mici

Ca și începător este foarte posibil să nu stăpânești execuția corectă a unui exercițiu. Începe cu greutăți mici și nu le schimba până când nu obții o execuție bună. Greutățile mari și o execuție proastă te pot costa accidentări grave sau te pot afecta pe termen lung.
antrenor personal marina marginean galati fitness

6. Nu neglija zilele de pauză

La început, 3 antrenamente pe săptămână sunt suficiente. O parte importantă a antrenamentelor este recuperarea. Pentru a avea rezultatele dorite, mușchii au nevoie de timp pentru a se recupera. Ia pauze chiar și active și dormi suficient (7-8 h).

7. Nu sări peste încălzire  

Orice antrenament trebuie să înceapă cu o parte de încălzire. Înainte de antrenamentul propriu zis este recomandat să mărim pulsul treptat, să facem o încălzire specifică a articulațiilor, să mobilizăm zonele pe care le cunoaștem problematice și apoi să începem o încălzire specifică la fiecare exercițiu (1-2 serii premergătoare). Dacă nu urmezi această etapă este foarte posibil să ai parte de accidentări și să nu ai randament maxim în antrenament.

8. Alimentația joacă un rol foarte important 

Pentru a avea rezultatele dorite, trebuie să ții cont și de alimentație. O alimentație corectă îți poate asigura și un antrenament de 10 ori mai bun. Prin intermediul unei alimentații corecte și echilibrate vei avea un plus de energie, un plus de forță, recuperare mai ușoară.

9. Nimeni nu se uită la tine

Stai liniștit, fiecare în sala de fitness are obiectivele lui și exercițiile lui pe care se focusează. Să nu îți fie frică sau rușine pentru că cineva se poate uita la tine sau râde. 
Tu ești singura ta competiție și trebuie să fii sigur pe tine în tot ceea ce faci. Întreabă, cere ajutorul și fii deschis la îmbunătățiri. Nimeni nu se naște învățat și trebuie să ai răbdare. Fii mai bun decât ai fost ieri și fă câte un pas oricât de mic spre evoluția ta zilnic. Rămâi focusat pe tine și pe obiectivele tale.

10. Ai răbdare cu tine

Rezultatele pe care ți le dorești nu vin peste noapte. Ai răbdare și progresează câte puțin la fiecare antrenament. Fii consecvent și disciplinat în antrenamentele tale și vei vedea rezultate pas cu pas. Disciplina este cheia succesului.
marina marginean personal trainer
 
Ei bine, pare că trebuie să faci multe pentru a avea un antrenament perfect. Sunt multe informații, multă bătaie de cap, atâtea întrebări. Din acest motiv, antrenorii personali sunt un ajutor pentru tine.
 
Dacă ești pentru prima dată într-o sală de fitness, te pot ajuta. Sunt alături de tine pe tot parcursul antrenamentelor, te ghidez, construim un plan de antrenament, stabilim obiectivele realiste, te învăț execuția corectă a exercițiilor. Pe lângă toate acestea, ai parte de motivație suplimentară și progres la fiecare antrenament. 
 
Scapă de toate grijile unui antrenament și lasă totul în seama mea. Mă voi ocupa de tot!
 
Dacă acest articol ți-a fost de folos, împărtășește-l cu prietenii tăi 🫶
 
Investește în sănătatea ta. Investește în tine.
nu ai idee de unde să începi? Încearcă unul din pachetele noastre de mai jos!
Reduceri!
Prețul inițial a fost: lei79.00.Prețul curent este: lei49.00.
Reduceri!
Prețul inițial a fost: lei199.00.Prețul curent este: lei149.00.

Pachete standard

Stronger – HOME Edition

lei199.00

Pachete standard

Fat Burn I

lei199.00
lei349.00

Pachete Personalizate

Plan alimentar personalizat

lei199.00

Pachete Personalizate

Plan de antrenament personalizat

lei249.00

Lasă un răspuns

×