Mit sau realitate? Iată tot ce trebuie să știi despre fitness!

Marina Marginean Antrenor Personal

mit sau realitate?

Este important să ne informăm corect și din surse sigure. 
 
1. Dacă faci în fiecare zi abdomene doar vei întări musculatura abdomenului. Dacă îți dorești un abdomen de invidiat, o alimentație atentă și antrenamentele de tip cardio sunt cheia succesului.
 
2. Transpirația nu ne ajută să slăbim. A transpira este un proces prin care corpul se răcește în timpul efortului fizic. Când transpirăm, corpul elimină toxinele dar nu și țesutul tău adipos.
 
3. Nu e necesar să ne antrenăm zilnic. Fiecare mușchi are nevoie de odihnă și recuperare pentru a crește și a se regenera. Sunt de asemenea și oameni care se recuperează mai repede și se pot antrena imediat după. Totul ține de cum te recuperezi.
 
4. Febra musculară nu este un indicator pentru un antrenament reușit. Febra musculară apare atunci când se produce o suprasolicitare a mușchiului sau când mușchiul are parte de un nou stimul. Dacă nu ai făcut febră după un antrenament nu înseamnă că acesta a fost în zadar.
 
5. Femeile ce lucrează cu greutăți nu vor avea niciodată același progres în creșterea în masă musculară. Datorită hormonilor diferiți pe care femeile și bărbațiii îi au, procesul e diferit. Și în plus, creșterea în masă musculară se realizează în anumite condiții și este un proces anevoios și dificil. Nu vei crește masa musculară peste noapte cu câteva greutăți de 2 kg.
 
6. Programul de antrenament al unui prieten nu este neapărat bun și pentru tine. Fiecare om are un corp unic, diferit și are anumite proprietăți (mobilitate, flexibilitate, etc.) plus că fiecare are obiectivele sale proprii. Un antrenament bun este acela care e creat special pentru tine și pentru particularitățile corpului tău. Întreabă-l pe antrenorul tău personal despre asta.
 
Tu știai aceste lucruri ?
Lasă-mi în comentarii ce părere ai despre aceste informații.

Leave a Reply

× WhatsApp